fbpx
Hopp til innholdet

Vil du ha 1/2 pris på fiberlinjen din?

Har du en annen leverandør enn Ålesund Fiber på din fiberlinje og ønsker å halvere regningen? Da trenger du bare si til din nåværende leverandør at du har fått et tilbud fra Ålesund Fiber! I svært mange tilfeller vil du da oppleve at leverandøren matcher våre priser! Og vipps har du fått 1/2 pris eller enda lavere pris (se for øvrig prissammenligning https://alesundfiber.no/bytt-til-oss/) .

Men er det lurt å akseptere tilbudet?

Svært ofte opplever vi at når det endelig blir konkurranse på fiberbasert bredbånd i et område eller bygg, og kundene begynner å motta tilbud fra oss – velger den eksisterende leverandøren plutselig å sette ned prisen når kunden truer med å si opp og skifte. Kanskje har de hatt markedet for seg selv i veldig mange år og kunden har hatt få reelle alternativer.

På mange måter er det jo fristende å akseptere prisnedgangen, og være fornøyd med å ha oppnådd en bedre pris og slippe og endre noe, men er det lurt i et litt lenger perspektiv?

Det er jo nettopp frykten for konkurranse som utløser disse bedre betingelsene, og ville aldri skjedd hvis det ikke oppstod konkurranse. Det er en velkjent teknikk for å forsøke å hindre konkurrenter å etablere seg ved å dumpe prisene eller på annen måte låse inn kundene slik at du ikke kan bytte.

Tilbake til monopol og høyere priser?

Ved å akseptere prisnedgangen er du med på å effektivt hindre konkurranse, på tross av at det var nettopp konkurranse som ga deg disse bedre betingelsene. Lykkes den eksisterende aktøren med sin strategi, har de klart å hindre en konkurrent fra å etablere seg – og dermed kan de innen kort tid igjen gå tilbake til tidligere priser og betingelser uten plagsomme konkurrenter.

Flere nett gir mer konkurranse og du som kunde vinner

Ved å skifte leverandør er du med på å etablere effektiv konkurranse, og du vil da i fremtiden sitte med den beste hånden, nemlig muligheten til å selv velge den aktøren du ønsker i et åpent marked. Da vil du som kunde uansett bli vinneren, både i form av bedre betingelser og ikke minst valg av den aktøren som passer deg og din bedrift best.

Vår anbefaling er derfor å akseptere tilbudet når du endelig kan få et bedre produkt til bedre betingelser, og bli med på å etablere permanent økt konkurranse på bredbånd og bredbåndstjenester for din bedrift. Dette blir bare viktigere og viktigere i fremtiden.

Vi garanterer at du ikke vil bli skuffet. Med det raskeste nettet og de beste betingelsene, er vi ikke redd for konkurranse.